Hoe Lagaranta begon

Na een leven lang als ondernemer, waarbij hij zichzelf verhuurde als interim sales kanon, werd een familielid van (Dirk) onze directeur ziek. Na 3 mooie jaren als mantelzorger begon hij weer met interim sales activiteiten. Na een aantal maanden via een koffieleverancier uit het noorden van Nederland koffie aan bedrijven aangeboden te hebben, ontmoette Dirk – in Amsterdam – de zoon van een grote Colombiaanse specialty koffieboer.

Hij kocht bij hem de eerste 24 kg ongebrande, Colombiaanse, organische specialty koffie, met een cuppingscore van 85.40 waarna hij zijn avontuur begon. De koffiebranche ervaarde hij als een hoax en 1 ding wist hij zeker: hij moest specialty koffie direct bij de boer in het land van herkomst kopen en niet in Italië! Een veel hogere kwaliteit voor een vergelijkbare prijs, dat was het doel. Het uitsluiten van onnodige tussenpersonen werd zijn methode.

Lagaranta was een feit, de wereld mooier maken voor zichzelf, zijn klanten en de boeren waar hij de koffie koopt.

Buesaco vallei

In de Buesaco vallei gelegen aan de meest actieve vulkaan van Colombia, wordt deze specialty koffie verbouwd op 4270 meter hoogte. Door de extreme temperatuurschommelingen en de vulkanische grond waarop de koffie wordt verbouwd behoort deze koffie tot 1 van de meest exclusieve koffies van de wereld.
Nu wist hij het zeker, koffie is waar zijn toekomst ligt: het begin van een nieuw hoofdstuk.

Koffie combineren met kunst

Waar bepaalde merken kiezen voor familie of voor George Clooney… leek kunst het meest geschikt als marketing instrument. De wereld mooier maken voor alle betrokken partijen, zonder een vervelend contract maar gewoon de kwaliteit die ervoor zorgt dat de klanten blijven.

Lagaranta the art of growing, processing, importing, roasting, brewing, grinding and selling coffee is geboren.

Welkom in de wereld van LAGARANTA

Bereik ons op!

Adres

Parkstraat 83
2514 JG Den Haag

E-mail

Storingen en onderhoud 24/7

onderhoud@lagaranta.com