Lagaranta op de Haagse golfbanen

Met de Haagse golfbanen heeft Lagaranta een nieuwe doelgroep op het oog. Dat noemen wij een echte hole in one! Wij hebben er zelfs een nieuw motto voor bedacht: Lagaranta, dedicated to the game of golf.

Top down strategie van Lagaranta

Onze strategie was duidelijk. Lagaranta werkt top down. Wij bedienen organisaties die bewust kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid, en daar ook voor willen betalen. Zo willen wij, met deze organisaties, de wereld een beetje mooier maken met fantastische koffie en daarmee de boeren een veel betere prijs betalen voor hun ongebrande bonen!

Koffie van inferieure kwaliteit

Tijdens het promoten van onze mobiele koffiekar voor de jaarlijks terugkerende golfweek werd de deal gemaakt. Gesteund door één van de leden uit Guatemala, van wie de familie zelf een koffieplantage bezit, werd onze koffie getest en vergeleken. Al snel kwam er een oordeel: de huidige koffie was van inferieure kwaliteit.

Koffieselectie uit het Lagaranta assortiment

Er werden twee soorten koffie geselecteerd. Voor de Lungo (reguliere koffie) kozen wij voor de koffie van onze Colombiaanse prijswinnaar uit de Buesaco vallei. Deze koffie is extreem zacht, heeft een cupping score van 87 en behoort tot de koffiesoorten van de hoogste kwaliteit. Voor de espresso en melkvarianten kozen we voor onze direct trade koffie uit Oost-Timor, uit het dorpje Lacau, waar onze collega Ryou Nagai vier jaar heeft gewoond. Specialty koffie uit Oost-Timor is zeer zeldzaam, beperkt leverbaar en van uitmuntende kwaliteit. Deze hoge kwaliteit wordt gerealiseerd door meerdere factoren, maar komt vooral ook door het feit dat de koffie in Oost-Timor in het wild groeit. In de meeste landen wordt er met grote landbouwmachines gerooid, maar in Oost-Timor worden de koffiebessen geplukt door de bewoners die zelf in het bos wonen. Dat maakt het verschil!