Een slimme manier om ons uit te proberen

Met een single origin specialty koffie wordt er binnen uw organisatie uitsluitend koffie van het hoogste niveau gedronken en geschonken.

Heeft u enig idee welke factoren een belangrijke rol spelen bij het bereiken van de hoogste kwaliteit koffie?

Een reeks aan factoren zorgen ervoor dat u uiteindelijk geniet van de lekkerste koffie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grond, de koffieboonsoort, het bewerkingsproces en het klimaat.

De allerbelangrijkste factor is tijd en als drukke professional weet u natuurlijk precies hoe belangrijk tijd is. Tijd is kostbaar en het zorgt voor kwaliteit, ook in de wereld van koffie! Heeft u wel eens ‘genoten’ van een kop koffie van een maand of 18 oud? Veel mensen doen dit dagelijks. Dit zien wij ook in de praktijk. Met regelmaat ruilen wij koffie van 18 maanden oud, of nóg ouder, gratis voor onze klanten om voor nieuwe, vers gebrande koffie. U proeft direct het verschil; een slimme manier om ons vrijblijvend uit te proberen!

Na het branden van de koffiebonen ontsnappen de gassen uit de koffiebonen. Het meest ideale moment om de koffiebonen te gebruiken ligt daarom op 21 dagen na het branden. Dit bewijst hoe belangrijk tijd is als u wilt genieten van een écht smakelijke koffie. Onze klanten ontvangen de koffie rond de 21e dag na het brandingsproces, dat in Nederland plaatsvindt, waardoor wij koffie van de hoogst mogelijke kwaliteit leveren.

Hoe dan?

Het vinden van de beste koffies ter wereld gaat niet vanzelf. Hiervoor organiseert de Alliance for Coffee Excellence elk jaar opnieuw de Cup of Excellence. Lagaranta selecteert aan de hand van deze wedstrijden de jaarlijkse selectie van koffiesensaties voor onze klanten. Dat betekent dat u dit jaar kunt genieten van de smaaksensaties van de winnaars uit Brazilië, Colombia en Oost-Timor. Echte kunst in een kop komt uit de vrije natuur. Onze favoriet uit Oost-Timor groeit in het wild. Daar rijpen de bonen langzaam onder een bladerdek. Wilt u genieten van een pure, natuurlijke en onovertroffen smaaksensatie? Dan kunnen wij u deze variant zeker aanraden!

Onze koffie

Lagaranta Colombia Buesaco

Colombia Buesaco

Een heerlijk zoete koffie, gebalanceerd met een intens aroma, waar op ieder moment van de dag van genoten kan worden. Deze single origin, met karamel en chocolade, kan als gewone koffie en als espresso worden gedronken. Dé smaakbeleving waar iedereen naar uit kijkt.

KoffiePak zwart EastTimor LacauVillage

East-Timor Lacau Village

Een gewone koffie én een espresso, met een heerlijk zachte afdronk, welke u het best zonder suiker drinkt voor de meest intense smaakervaring. Deze single origin laat u genieten van geroosterd brood, groene appel, sinaasappel en siroop. 

Lagaranta Colombia Brasil koffie wit

Colombia Brasil

Een echte winnaar, met de heerlijke smaak van karamel, anijs en donkere chocolade. Deze twee single origins zijn beide meerdere jaren uitgeroepen tot winnaar van de Cup of Excellence. Een smaaksensatie waar iedereen blij van wordt, elke dag opnieuw.

Lagaranta East Timor Hunda Village wit

East-Timor Hunda Village

De meest zachte koffie in het assortiment van Lagaranta. Deze single origin wordt als gewone koffie gedronken, het best zonder suiker voor de optimale smaakbeleving. Ervaar de perfecte mix van noten, toffee en karamel, met een lange, schone, volle en zoete afdronk.

Lagaranta East Timor Goulala2

East-Timor Goulala Village 2

Een sensatie van donkere chocolade, sinaasappel en karamel laat u genieten van een heerlijke kop pure kunst. Deze single origin, welke aan te raden is zonder suiker, is geschikt als koffie én als espresso, zodat een ieder ervan kan genieten op een eigen manier.

Lagaranta East Timor Goulala Village 1 wit

East-Timor Goulala Village

Kalmerend en vol van smaak in een zeer zachte koffie, welke u het best drinkt zonder suiker. Deze single origin staat garant voor een ware smaaksensatie, met noten, geroosterd brood en karamel. De karamel zorgt voor een lange afdronk.

Lagaranta Brasil Decafé

Brasil Decafé

Heerlijk zacht, smaakvol en uiterst stijlvol. Deze heerlijke single origin laat u intens genieten van de perfecte combinatie van melkchocolade en zoete tomaten, met een subtiel zuurtje voor de beste beleving. Een heerlijk zachte koffie voor ieder moment van de dag.

Lagaranta El Salvador koffie

El Salvador

Een heerlijk zachte koffie, bloemig met een zoetige afdronk. Een heerlijke, toegankelijke koffie. Deze single origin, met citrus en chocolade, kan als gewone koffie en als espresso worden gedronken. Dé smaakbeleving waar iedereen naar uitkijkt.

Koffiepak wit Brasil Yellow Bourbon

Brasil Yellow Bourbon

Heerlijk zacht, smaakvol en uiterst stijlvol. Deze heerlijke single origin laat u intens genieten van de perfecte combinatie van melkchocolade en zoete tomaten, met een subtiel zuurtje voor de beste beleving. Een heerlijk zachte koffie voor ieder moment van de dag.

Lagaranta koffie
Lagaranta koffie en kunst
Lagaranta kunst en koffie
Lagaranta koffie en kunst

Wat is specialty koffie

De algemeen aanvaarde definitie van specialty koffie is dat deze koffie 80 punten of meer scoort op de 100-punts Coffee Review-schaal. Koffie met een score van 90-100 krijgt de beoordeling Uitmuntend, koffie met een score van 85-89,99 wordt als Uitstekend beoordeeld, terwijl koffie met een score van 80-84,99 als Zeer goed wordt beoordeeld.
De Specialty Coffee Association heeft een reeks meer gedetailleerde specificaties (SCA is de unie van de Specialty Coffee Association of American (SCAA) en Europa (SCAE)). De SCA stelt normen voor speciale koffie in elke fase van de koffieproductie, inclusief toegestane defecten in bonen, waterstandaarden en zetsterkte. De SCA stelt ook duidelijke normen voor het koffiesorteerproces. Een minimumvereiste voor een specialty koffie is het aantal defecten: om als specialiteit te worden beschouwd, moet een koffie maximaal 5 defecten hebben per 350 gram.

Hoewel er verschillende definities zijn van specialty koffie volgens verschillende internationale organisaties, is er een algemene acceptatie van een reeks van drie minimumvereisten: koffie moet met de hand geplukt zijn door selectief te plukken van rijpe bonen, met een score van 80 of meer, maximaal 5 defecten per 350 gram. (bron:Wikipedia)

Bereik ons op!

Adres

Parkstraat 83
2514 JG Den Haag

E-mail

Storingen en onderhoud 24/7

onderhoud@lagaranta.com